Turvehoidot Lehtosuon laadukkaalla hoitoturpeella!

Olemme käyneet turvehoitokoulutuksen Lehtosuon hoitoturve ja LehtoPeat Oy:ssä siniristihoitolassa.
Tarjoamme nyt ilomielin hoitoturvetta jalkoihin, kasvoihin, käsiin ja hartioihin. Lehtosuon hoitoturve on ravinnerikasta, johon myös geologi Riitta Korhonen uskoo ja jolla on todella hyviä vaikutuksia iholle että ääreisverenkierrolle.

Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus
Turpeen vaikutus hoitotapahtumassa perustuu sen sisältämiin bioaktiivisiin ainesosiin. Tärkeimmät vaikuttavat ainesosat ovat humushapot ja fulvohapot, joilla on kyky tunkeutua ihon läpi ja vaikuttaa sananmukaisesti pintaa syvemmältä. Niillä on myös kyky poistaa elimistöstä kuona-aineita.
Turve sitoo tehokkaasti lämpöä, joka pysyy muuttumattomana pitkään. Hoitoturve sopii kaiken ikäisille. Sillä ei tunneta allergisoivaa vaikutusta.  (Hartsiallergia voi mahd. aiheuttaa joitain oireita) Hoitoturve on kasviperäinen tuote, joka sisältää vapaita estrogeenejä.


Suomen Geologinen Tutkimuskeskus on tutkinut LehtoPeat®- hoitoturpeen tarkoin ja todennut sen ensiluokkaiseksi hoitoturpeeksi.
Kylpy- ja hoitoturpeessa on maatumisaste ratkaiseva, mutta se yksin ei riitä tekemään turpeesta hyvää hoitoturvetta. Turpeesta tehdään laboratorioanalyysi, jossa tutkitaan turpeen fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet.
Tutkimus aloitetaan mittaamalla happamuus eli pH ja tuhkapitoisuus. Sen jälkeen edetään turpeen sisältämiin alkuaineisiin ja kemialliseen rakenteeseen. Lisäksi tutkitaan 33 eri alkuainetta, erityisesti raskasmetallit ja uraani, joita hyvässä hoitoturpeessa ei ole.

Hyvä hoitoturve on yleensä melko syvällä suossa, joten esimerkiksi radioaktiivinen laskeuma ei ole ulottunut hoitoturvekerroksiin. Hoitoturve tuleekin nostaa pohjavesipinnan alapuolelta.  Hoitoturvetta on kahta tyyppiä – saravaltaista ja rahkavaltaista. Yleensä se on molempien sekoitusta.

Lehtosuon turve on Geologisen tutkimuskeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan:
pitkälle maatunutta rahkasaraturvetta (SC), jonka seassa on kortteen, järviruo’on ja puun jäännöksiä.

maatumisaste on H8 (H1-H10 -asteikolla) ja pH on 5,7.
Tuhkapitoisuus on 12 % ja rikkipitoisuus 0,34% turpeen kuivapainosta.
Vesipitoisuus 86% märkäpainosta.
Bioaktiivisia aineita on keskimäärin:
Humushappoja 28,50%
Fulvohappoja 10 %
Pektiiniä 0,34%
Hemiselluloosaa 11,7%
Selluloosaa 8,55 %
Kokonaislipidejä, humiineja sekä mineraaliaineksia 40,96% turpeen kuivapainosta.
Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.
-Geologinen tutkimuskeskus, Espoo-


Hoitoturve on hyväksi todettu mm. psoriaaseksen ja muiden ihosairauksien hoitoon Nyt upeana tutustumistarjouksena:
Kasvot ja kädet hoitoturpeeseen, vaikutusaikana (n. 20 min) happibaari ja hoidon lopuksi virkistävä happisumute kasvoille yhteensä 30€ (puhdistaa, kuorii, pehmentää, hoitaa, elvyttää ja poistaa turvotusta) Jalat hoitoturpeeseen hieronta-altaassa, sekä turve kasvoille, jonka jälkeen jalkahierontaa sekä  kasvoille happisumute 55€ (pehmentää, kivun lievitys, ääreisverenkierron elpyminen, hoito kestää n. 1,5 t)
Hartiaseudun hoitoturpeella jonka jälkeen kevyt hieronta 40€ (kipuhoito, rentoutus)
(lähde; osittain lainattu: Lehto Peat Oy:n sivuilta.

soita meille ja varaa aika p. 06- 312 8 500
Avoinna: ma - pe klo. 09:00 - 17:00, la sopimuksen mukaan.
Osoitteemme on: Kauppapuistikko 37, Vaasa